9 Temmuz 2023 Pazar

Köpek Setleri

 


Evinde daha önce köpek beslememiş bireyler, evlerine köpek alacakları zaman önceden bir hazırlık yapmaktadır. Böylelikle eve gelen köpeğin daha hızlı ortama adapte olması sağlanır ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortam yaratılır. Bunun için köpek setleri, çeşitli yerlerde satılmaktadır. Köpek setlerinin içerisinde köpeğe uygun tasma, köpek oyuncakları özellikle de top gibi şeyler, köpek maması, köpeğin uyuyabileceği bir nesne gibi şeyler yer alır. Böylelikle köpeklerin ne tür şeylere ihtiyaç duyduğunu bilmeyen kişiler de hızlı bir şekilde köpeğin ihtiyacı olan ürünleri edinebilmektedir.

Köpek Maması

Evlerimizde beslediğimiz hayvanların da bizler gibi gün içerisinde alması gereken temel besin maddeleri bulunmaktadır ve evde köpek besleyen kişiler bu beslenme kriterlerine uygun olan mamalar ile evcil hayvanlarını beslemelidir. Her köpeğe aynı tür mama verilmeyeceği için köpeğin özellikleri dikkate alınmalı ve bu doğrultuda bir mamaya karar verilmelidir. Örneğin yavru bir köpeğe verilen mama ile yetişkin bir köpeğe verilen mama aynı değildir.

Yani köpeğin yaşı köpek maması seçiminde oldukça büyük öneme sahiptir. Ayrıca köpeğin özel bir sağlık durumu varsa bunun da mama alırken dikkate alınması ve mama paketinin içeriği kontrol edilerek köpeğe zararlı madde olup olmadığı kontrol edilmelidir. Köpekler için sunulan kuru ve yaş mama çeşitleri arasından da yine veterinerin tavsiye ettiği miktarlarda kullanmak, köpeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu kriterlere uygun olarak seçilmeyen mamalar köpeğin sağlığını bozacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...