30 Kasım 2022 Çarşamba

Ruh Sağlığı ve Psikoloji

 


Her ne kadar teknoloji çağında yaşıyor olsak da insanlar yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak hala ruh sağlığına yönelik hizmetleri almak istemiyorlar. Yani bu durum kendilerine verilmiş bir kusur gibi düşünülerek saklanmaya çalışıyor. Merak edilenlerden birisi de psikoloğa gitmenin sicile işleyeceği konusudur. Yani insanların psikoloğa gitmek istememelerindeki en önemli neden ise damgalanmak istememeleridir.

Damgalanmak Korkusu

Damgalanmak demek genel olarak kronik bir hastalık tanısı konmuş olan insanlara karşı olumsuz düşünceye kapılmak demektir. Bunun nedeni ise toplumda çok eskiden beri damgalanmış olan kişilerin psikolojik sorunlar yaşıyor olmasıdır. Yaşanan bu damgalanma süreci aslında insanların benlik saygısında azalmaya neden olmasını sağlamış, sosyal yaşamdan koparmış, suçluluk hali içerisine girilmiş olmasına neden olur. Manisa psikolog ise çocuk, ergen ve yetişkinlerin bu süreçte kişinin eski rolüne tekrar dönmesini sağlayacaktır.

Yapılan araştırmalara göre Manisa çift terapisi sayesinde birçok evlilik kurtarılmış ve çiftler eski günlerine tekrardan dönebilmeyi başarmıştır. Peki psikoloğa gitmek sicile işler mi?

Psikoloğa Gitmek Sicile İşler mi?

Bu sorunun yanıtını verebilmek için önce sicilin ne demek olduğunu bilmek gerekiyor. Sicil mahkeme tarafından kesinleşmiş mahkumiyeti olan kişilerin kayıt altına alınması işlemidir. Psikolojik destek almak ya da doktora gitmek bir suç değildir. Bu nedenle sicile işlemesi söz konusu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...