1 Ocak 2023 Pazar

6000 Serisi Rulman

 


600 serisi rulman bilyeli olarak üretilmektedirler. Bilyelerin yuvarlak yapısı ile sadece tepe noktaları halkayla temas etmektedir. Bu şekilde sürtünme katsayısı azalır. Sürtünme katsayısı düştüğünden kullanılan enerji azalır. Daha kısa sürede daha yüksek devire makinenin ulaşması mümkün olmaktadır. Bilyalar tek sıra ya da çift sıra şeklinde kullanılabilmektedir.

Bu seride ki rulmanlar standart rulmanlar olarak adlandırılmaktadırlar. Üretimin ardından tek parça olarak kabul edilir ve parçaların birbirinden ayrılması mümkün olmaz. Her iki tarafında kapak bulunan rulman tercih edildiğinde bakım yapılması ihtiyacı oluşmamaktadır. Çift sıra bilyalı olanlar tek sıra bilyalı olanlara göre yük taşıma kapasitelerinin daha yüksek oldukları görülmektedir.

 22000 Serisi Rulman

22000 serisi rulman özel ölçülerde üretilebilmektedirler. Oynak bilyalı rulmanlar olarak da adlandırılmaktadırlar. Bu rulmanlar parçalarına ayrılmazlar. Çift sıralı bilyalıdırlar. Dış halkada bulunan yuvarlanma yolu iç bükey küre olarak imal edilmektedirler. Eksen hatalarından ve yataklanmadan etkilenmezler. Eksende 4 dereceye kadar olan mil esnemelerden de etkilenmediklerinden tercih edilmektedirler. Büyük olarak imal edilen bu rulmanların yağlanma ihtiyaçları olur. Bunun sorun olmaması için dış halkada yağlama kanalına ya da deliğine yer verilir.

Cemal Rulman olarak standart ölçülerde ve özel üretim ölçülerde oluşan rulman ihtiyacınızın karşılanmasını sağlamaktayız. En kaliteli markaların rulmanlarının ithalatını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin tüm noktalarına üstün kalitede rulmanların dağıtımını sağlıyoruz. Pek çok sanayi de makinelerin sorunsuz çalışması için rulmanlara ihtiyaç duyulur. Firmamız tüm sektörlerin ihtiyacını karşılamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...