27 Ekim 2022 Perşembe

Web Tasarımı Nedir?

 


Web tasarımı, bir web sitesini kullanırken genel görünümü ve hissi yaratan şeydir. Yapı ve düzenden resimlere, renklere, yazı tiplerine ve grafiklere kadar web sitenizin öğelerini planlama ve oluşturma sürecidir. Web tasarımı, grafik tasarım, kullanıcı deneyimi tasarımı, arayüz tasarımı, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve içerik oluşturma dahil olmak üzere bir web sitesinin bitmiş deneyimini oluşturmak için birlikte çalışan çok sayıda bileşene sahiptir. Bu unsurlar, bir web sitesinin çeşitli cihazlarda nasıl göründüğünü, hissettirdiğini ve çalıştığını belirler.

Web tasarımı, bir web sitesinin çalışmasını sağlayan gerçek kodlama olan web geliştirmeden farklıdır. Bir web sitesi oluştururken hem web tasarımına hem de web geliştirmeye ihtiyacınız vardır. Aynı zamanda web ve UX geliştiricisi olan web tasarımcıları bulabilseniz de bunlar farklı becerilerdir.

Web Tasarımcılar Nasıl Çalışır?

Adana web tasarım firmaları fikirlerinizi alır ve gelecekteki web sitenizin nasıl görüneceğini gösteren bir makete dönüştürür. Web tasarımcıları, bir web sitesi tasarlamanın yaratıcı kısmını ele alır. Bazen mühendisler veya kodlayıcılar olarak da adlandırılan web geliştiricileri, web tasarımcınızın yaptığı modeli alır ve web'de görüntülenebilmesi için bir kodlama diline çevirir. Genellikle özel kodlama widget'ları ve diğer araçlar anlamına gelen web sitelerini işlevsel hale getirirler. UX geliştiricisi olarak da bilinen bir kullanıcı deneyimi geliştiricisi, web sitenizi kullanıcı dostu yapan kişidir. Tasarım becerilerinin yanı sıra teknik becerilere de sahipler ve onları ziyaretçileri çeken ve tutan web siteleri oluşturmak için çalıştırıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...