10 Haziran 2022 Cuma

Mezoterapi

 


Estetik amaçlı yaptırılan ve uygulanagelen mezoterapi, Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında ilk kez gerçekleştirilmiş tıbbi bir işlemdir. Dünya genelinde, anti-aging, bölgesel zayıflama, cilt yenileme, çatlaklar, selülit, lekeler, saç tedavisi, spor yaralanmaları, kronik ve akut ağrı, yara izleri ve türlü deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Yöntem sayesinde, cilt altındaki elastin ve kolajen gibi yapılar uyarılarak etkisini gösterir.

Minerallerin, amino asitlerin, vitaminlerin, enzimlerin tek başlarına veya genel itibarıyla karşım halinde; derinin orta noktasına mikroenjeksiyon vasıtasıyla uygulanma tekniğidir. Enjekte edilecek olan maddeler, kişiye ve kişinin taleplerine uygun bir şekilde seçilir. Farklı birçok bölgeye uygulanabilen mezoterapi sayesinde, uygulamaya başvurulan bölgeden ciddi oranda verim alınır.

Mezoterapi Neden Uygulanır?

Daha iyi görünme isteği ve yaşlanmaya karşı dirençli duruş, mezoterapi gibi tıbbi işlemler sayesinde gerçekleştirilir. Sistematik bir etki oluşturmaksızın lokal bölgede optimal fayda sağlanır ve arzu edilen forma sahip olunmuş olur. Geçici kızarıklıklara ve morarmalara sebebiyet verebilen mezoterapinin kalıcı bir hasar bırakması, söz konusu değildir.

Lazer leke temizleme, cilt yüzeyindeki lekelerin lazer yoluyla giderilmesi için başvurulan yöntemlerden biridir. Kısa bir süre içerisinde ciltten maksimum verim elde etmek için seçilen bu yöntem, kişilerin arzuladıkları görünüme pratik şekilde kavuşmaları için önemli bir aracı olarak değerlendirilebilir. İp germe de yine cilt için uygulanır ve cildin hedeflenen görünüme kavuşmasını sağlar.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...