11 Haziran 2022 Cumartesi

ITIN Numarası Nedir? ITIN Numarası Nasıl Alınır?

 


Amerika’da ticaret yapmak veya ticari işlemlerde bulunmak için en çok araştırılan konuların başında gelen ITIN Numarası Nedir? ITIN Numarası Nasıl Alınır? soruları, sosyal güvenlik numarası (SSN) olmayan mükellef kişileri, fazlasıyla yakından ilgilendiren bir mevzudur. Bu nedenle internet üzerinde ciddi şekilde araştırılır ve soruların cevapları bulunmaya çalışılır.

ITIN, açılım olarak Individual Taxpayer Identification Number olup Türkçesi bireysel vergi kimlik numarasıdır. Amerika’da sosyal güvenlik numarası (SSN) olmayan ya da almaya hakkı bulunmayan ancak vergi mükellefi olan kişilerce kullanılır. 9 haneden meydana gelen ve 9 rakamıyla başlayan bireysel vergi kimlik numarası, IRS (Internal Revenue Service) tarafından sağlanmaktadır. Göçmenlik statüsünden bağımsız tutulur.

ITIN Numarası Nasıl Alınır?

Yılın her döneminde başvurularak ITIN numarası alınabilir. Gerekli prosedürlerin danışmanlık şirketleri vasıtasıyla tamamlanmasıyla daha hızlı şekilde elde edilmesi mümkün olan bu numara, Amerika’da ticari ve yasal faaliyetleri gerçekleştirmenin önünü açıyor ve bu türde planı olan kişileri fazlasıyla rahatlatıyor. ITIN için elektronik ortamdan başvuru kabul edilmiyor.

Amerika’da şirket kurmak gibi öğrenilmesi gereken tüm yasal prosedürler, atlanılmadan izlenilmeli ve bu konuda herhangi bir aksamaya mutlak surette izin verilmemelidir. Bu anlamda profesyonel olarak yardım almakta fayda vardır. Amerika’da vergi işlemleri de bu kapsamda alınacak profesyonel hizmetler kanalıyla çok rahat ve kolay bir şekilde yürütülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...