27 Şubat 2022 Pazar

Noktadan Noktaya Erişim Hizmeti

 


Noktadan noktaya erişim hizmeti, şirketin iki farklı noktası arasında kapalı network kurmak isteyen müşteriler için, esnek bant genişliğinde, istenilen hızlarda ve güvenilir veri iletişimi sağlayan bir hizmet türüdür. Şirket içi uygulamalarda, e-posta iletiminde, şirket içi sunuculara erişim gibi konularda, ortak uygulama kullanmayı arzu edenler; bu hizmetten yararlanmayı seçerler.

Yüksek maliyetli cihazlara para ödemek istemeyip kapalı network kullanmak isteyenler, böylesi bir hizmetten vakit kaybetmeksizin faydalanır. Ethernet servislerinin esnekliğini yüksek performansta kullanmayı arzu edenler, yine bu sisteme entegre olmaya çalışırlar. Yine halihazırda kullandıkları veri iletişimi altyapısına alternatif oluşturmak ve haberleşme giderlerini ciddi miktarda düşürmek isteyenler; bu şekildeki sistemin arayışı içinde olurlar.

Noktadan Noktaya Erişim Hizmeti Nasıl Çalışır?

Noktadan noktaya erişim hizmetinde; iki lokasyon ya da merkezde konumlanan datacenter, internet çıkış noktasının uç noktalarıyla bağlantıları sağlar. Lokasyonlar arası sanal devre oluşturulur. Mantıksal bir bağlantı sunulur. Devre anahtarlamalı değil de paket anahtarlamalı bir erişim tipidir. Omurga ve uçlarda ethernet switch cihazları kullanılmaktadır.

Yine daha az maliyetli bir başka bağlantı tipi, metro internet olabilir. Özel ve yüksek kapasiteli bir internet hizmet türüdür. Şirkete veya kuruma özel çekilen fiber kablo üzerinden 100 Gbps’ye kadar bağlantı hızı sunan geniş bant internet erişim teknolojisi olarak bilinir. Metro internet fiyatı da firmadan firmaya değişim gösterir.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...