13 Aralık 2021 Pazartesi

Komiser Maaşları Ne Kadar?

 


Komiser maaşları hakkında bilgi vermeden önce komiser ne demek ve ne gibi işler yapar kısaca bahsetmek gerekir. Polis teşkilatı içerisinde çeşitli rütbeler bulunur. Komiser de bunlardan biridir. Rütbe olarak polis memurların üstünde yer alırlar. Yine asayişi ve güvenliği sağlamak için çalışırlar. Bulundukları şubede planlama, güvenlik, işleri düzenleme gibi görevler alırlar.

Komiser maaşları hakkında kesin ve net bir miktar yoktur. Yaklaşık olarak 7.000 TL ile 18.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bunda kıdem, derece gibi etkenler etkili olmaktadır. Polislerden pek farklı bir görev yapmamak ile beraber onların ne yapacaklarına karar veren kişilerdir. Bu neden ile de polislerden biraz daha fazla maaş alırlar.

 

Komiser Maaşlarına Ne Zaman ve Ne Kadar Zam Yapılır?

Polislik bir devlet memuru türüdür. Komiser ise polisliğin rütbece üstü olmak ile beraber o da memurluktur. Bu neden ile de memurlar ne zaman zam alırlar ise komiserler de o zaman zam alırlar. Emekli maaşları ile çalışan komiser maaşlarına yapılacak zamlar aynı aylarda gerçekleşir.

Memurlara ocak ile temmuz aylarında olmak üzere yılda iki defa zam yapılır. Bu zammın miktarı çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Enflasyon, toplu sözleşme gibi etmenler yapılacak zammın yüzde kaç olduğunu belirlemede yardımcı olur. Emekli maaşları kadar merek edilen komiser maaşları da bu aylarda zam alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...