23 Eylül 2021 Perşembe

Online Derslerin Avantajları

 

Korona ile birlikte hayatımızda birçok şey de değişme oldu ve bu değişmenin yaşandığı sektörlerden birisi de eğitim sektörü oldu. Koronanın zirve yaptığı dönemlerde okullar kapatılmış ve bunun yerine de online okul sistemine geçilmiştir. Online okul sistemi ilk başta herkes tarafından yadırgansa da, sonradan bu sistem geliştirilmiş ve neredeyse kusursuz bir seviyeye getirilmiştir. Birçok olumsuz yorum yapan kesimin, online eğitim konusunda ki fikri de olumlu yönde değişiklik göstermiştir. Online dersler imkanının verildiği bu sistemde ki en önemli avantaj, anlaşılmayan bir yer olduğunda kaydedilen dersden tekrar dinleme imkanıdır. Bu imkan sayesinde ders de hocanın anlattığı her şey en iyi şekilde öğrenilmektedir. Bu bakımdan değerlendirildiğinde de canlı ders oldukça avantajlı bir durum olarak görülebilmektedir.

Online Dersin İşleyişi

Online ders sistemi şu an için okullar açık olduğu için normal eğitimde rafa kaldırıldı. Yalnız internet üzerinde online ders konusunda hizmet veren birçok eğitim kurumu da bulunuyor. Bu eğitim kurumları da üniversite hazırlık, KPSS gibi konularda öğrencilerine hizmet vermeye devam ediyor. Bu şekilde hem virüsten korunma şansına sahip oluyorlar hem de online eğitimin avantajlarından faydalanabiliyorlar. Bu şekilde bu kurumlar da öğretmenlerine daha az ücret ödediği için, verdikleri hizmetler de indirime gitmektedir. Böylece çok daha uygun fiyatlar ile bu imkana sahip olabilmek mümkün  olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...