27 Haziran 2021 Pazar

İnstagram ve Takipçi Hileleri Üzerine

 


 

Günümüz Türkiyesi ve dünyasında çok yoğun bir biçimde kullanılan instagram, bir sosyal medya platormu olarak hayatımıza girmiştir. Günümüzde neredeyse hemen hemen herkesin sahip olduğu instagram hesabı, hayatımızı hem motive hem monoton kılmaktadır. Bireyler kendi vakitlerini daha eğlenceli kılmak ve sadece vakit geçirmek için bu platformda takılabildikleri gibi, çeşitli amaçlar için de bu platformu kullanıyorlar. Bilindiği üzere, en başta çeşitli içerik üreticileri olmak kaydıyla, butikler, antikacılar, ressamlar, müzisyenler, kısacası aklınıza gelebilecek her meslekten kesim tarafından kullanılmaktadır. Bu tarz insanların veyahut işletme hesaplarının takipçi sayılarına bakıldığında anlaşılan bir şey var ki o da İnstagram takipçi hilesi kullanmış olmalarıdır. Beğeni hilesi, bu ve bu tarz sayfaların çok daha dikkat çekici olmasını sağlıyor. Böylece hem kendi ürün ve yaşam tanıtımlarını çok daha kolay farklı kitlelere kabul ettirebilme fırsatı buluyorlar, hem de minimum çabayla popülerliğe erişme imkanına sahip oluyorlar.

Peki Takipçi Hilesinin Bu kadar Yaygın Bir Biçimde Kullanılması Neye İşaret Ediyor?

 

Platformda bulunan kişisel veya işletme hesaplarının popülerlik oranı, aynı zamanda bir güven derecesini de ifade etmektedir. Örneğin bir ürün satın alacağınızda elli, yüz, ikiyüz, gibi minik takipçi kitlesine sahip olan hesapları değil, binler hatta milyon takipçiye sahip olan hesapları tercih edersiniz. Dolayısıyla açık bir şekilde söylenebilir ki takipçi hilesi sosyal medya üzerinde dikkate alınmasa dahi önemli ve kritik bir hadisedir. Dolayısıyla bu kavramın böylesine yayın kullanılması ve biliniyor olması, bireylerin bir çeşit yüzeysek güven ağı oluşturuyor olmalarından kaynaklanmakta ve buna işaret etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...