28 Haziran 2021 Pazartesi

Chat Nedir?

 


Hayatımızın büyük bir bölümünü artık sosyal medyada yaşıyoruz diyebilmek yanlış olmaz. Bu nedenle kimi insanlar artık arkadaş olabileceği, ortak noktalarının bulunduğu bir insanla tanışabilmesine imkan veren uygulama ya da web sitelerine ihtiyaç hissetmeye başlamıştır. Bu web site ya da uygulamalara halk arasında ve internet ortamında “chat yapmak” deniliyor.

Son zamanlarda da çok fazla karşılaşılan “chat” kavramını kısaca ele alalım. Peki nedir chat? Chat kavramı kısaca, insanların birbirleri ile sosyal medya uygulamaları üzerinden iletişim kurmasıdır. Yani binevi insanların birbirleri ile sohbet etmesidir.

Bu chat yapma ya da sohbet etme eylemi için özel olarak geliştirilmiş olan bazı web siteleri ve bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu web site ya da uygulamalarda sohbet etmek istediğiniz kişiye karar vermenizi ve edeceğiniz sohbetin nasıl olacağını seçmenizi sağlayan bazı seçenekler vardır. Örneğin; seviyeli sohbet bu geliştirilmiş olan seçeneklerden birisidir.

Chat sayesinde pek çok yeni insanla tanışabilir, uzun uzadıya sohbet edebilirsiniz. Tanıştığınız insan sizinle aynı şehirde yaşıyor da olabilir, dünyanın diğer ucunda yaşıyor da olabilir. Burada önemli olan her iki tarafın da keyifli ve eğlenceli vakit geçirebilmesi, ortak bir şeyler paylaşabilmesidir.

Daha da fazlası chat yapacağınız insanın yaşından tutun yapmış olduğu mesleğe kadar öğrenebilir ve böylelikle sizin arkadaşlık kriterlerinize uyup uymadığına kolaylıkla karar verebilirsiniz, böylelikle arkadaş olup olmak istemeyeceğinize de karar vermiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...