25 Nisan 2021 Pazar

Adak Kurbanı Afrika

 


İnsanlar belli olayların gerçekleşmesi halinde adak kurban keseceklerine yönelik yemin edebilmektedir. Gerçekleşmesi istenen olay ise hali ile kişiden kişiye değişim göstermektedir. Kimileri bir hastalığın şifa bulması kimileri ise çocuklarının olması halinde adak keseceklerini söylemektedir. Bu gibi nedenler yüzünden istenen durumun gerçekleşmesi halinde adak kurbanı kesilmesi de gerekmektedir.

Kurbanlar günümüzde eskiden olduğu gibi kolay bir şekilde kesilememektedir. Bu durumun farklı nedenleri bulunmaktadır. Büyükşehirlerde ikamet edenlerin kurbanlık bulamamaları ya da insanların kurbanlarını kimlere dağıtacaklarını bilememeleri elde edilen sonucun ana nedenleridir. Ancak pek bilinmemesine karşın resmi olarak hizmet veren dernekler üzerinden adak kurbanı da kesilebilmektedir. Kesilen kurbanlar resmi internet sitelerinde içerik bilgilendirmeleri ile yayımlanmaktadır. Vakıflar yerli olarak çalışabildikleri gibi kimileri adak kurbanları Afrika ülkelerinde keserek oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Su Kuyusu

Kişiler ellerinde bulunan nimetlerin değerini ancak kaybedince anlamaktadır. Ülkemizde su sorunu olmadığı için suyun yokluğunun ne gibi sorunlara yol açabileceği pek bilinmemektedir. Buna karşın Afrika ülkelerinde halen suyun bulunmadığı bölgeler vardır. Suyun yokluğu hayatın kolay şekilde idamesine engel olmasının yanı sıra çeşitli hastalıklara da yol açabilmektedir. Bu neden yüzünden ülkemizde hizmet veren vakıflar Afrika ülkeleri için sadece adak kurbanları yardımları yapmamaktadır. Bağış yapmak isteyenler doğrudan su kuyusu da açtırabilmektedir. Su kuyusu açmak için bazen toplu yardım kampanyaları da düzenlenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Dünyası

  Oyun dünyası, birçok oyuncunun heyecanla beklediği yeni oyunlarla dolu. Bu oyunlar arasında Valorant, Super People ve Apex Legends gibi ...